ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΡΘΡΑ

LINKS

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πλανήτης Άρης από ψηλά!!!

Ο πλανήτης Άρης από ψηλά!!!

Από το ψηλότερο ηφαίστειο προς το βαθύτερο φαράγγι, από κρατήρες πρόσκρουσης στις αρχαίες κοίτες των ποταμών και τις ροές λάβας, αυτή η βιτρίνα των εικόνων από το Mars Express  θα σας οδηγήσει σε ένα αξέχαστο ταξίδι σε όλο τον Red Planet.

Το Mars Express ξεκίνησε στις 2 Ιουνίου 2003 και έφθασε στον Άρη έξι και μισό μήνες αργότερα. Από τότε έχει κάνει την τροχιά του πλανήτη περίπου 12 500 φορές, παρέχοντας επιστήμονες με πρωτοφανή εικόνες και δεδομένα που συλλέγονται από την σουίτα των επιστημονικών του οργάνων.

Τα δεδομένα έχουν χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα σχεδόν παγκόσμιο ψηφιακό τοπογραφικό μοντέλο της επιφάνειας, προσφέροντας μια μοναδική απεικόνιση και επιτρέποντας στους ερευνητές να αποκτήσουν νέες και εκπληκτικές πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του κόκκινου πλανήτη.

Οι εικόνες σε αυτή την ταινία λήφθηκαν από την κάμερα υψηλής Stereo ψήφισμα και το βίντεο κυκλοφόρησε από το Κέντρο DLR γερμανική Aerospace ως μέρος των δέκα ετών από την Mars Express γιορτές τον Ιούνιο του 2013. 
Μοιραστείτε το άρθρο:

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Παίδων... Μάθημα" - All rights reserved. ©2015